Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Όλγα και Γωγώ Φαρμάκη: Ο πυροβολισμός που κλόνισε τη σχέση τους

Ένας πυροβολισμός που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Μία σχέση ζωής που κλονίστηκε. Έπειτα από οχτώ μήνες χωρίς καμία επαφή, η Όλγα και η Γωγώ βρήκαν τη δύναμη να ξαναρχίσουν τη ζωή τους πιο αγαπημένες από ποτέ.


Bόλτες στο Central Park. Κλικ. Ποδηλατάδα στη γέφυρα του Μπρούκλιν. Κλικ. Στο τέλος
της παράστασης Chicago στο Broadway. Κλικ. Νέες εμπειρίες. Οι μήνες που πέρασε η 26άχρονη Γωγώ στη Νέα Υόρκη ήταν μια συναρπαστική εμπειρία.


Ο κινηματογράφος ήταν το πάθος της από τότε που ήταν παιδί. Η απόφαση να πάρει έναν κύκλο μαθημάτων στο New York Film Academy ήταν όνειρο ζωής. Όταν, τέλη Φεβρουαρίου, προσγειώθηκε στο JFK, το παιδικό της όνειρο έγινε πραγματικότητα. «Ήταν υπερεντατικά τα μαθήματα, είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που με βοήθησαν πολύ να εξελιχθώ» λέει η Γωγώ, που τελείωσε τη σχολή υποκριτικής του Γιώργου Αρμένη, Νέο Ελληνικό Θέατρο, και συμμετείχε στην καθημερινή σειρά του Mega Η Ζωή της Άλλης.


Φτάνοντας στο Μεγάλο Μήλο, η Γωγώ νοίκιασε ένα διαμέρισμα αρχικά στους 60 δρόμους, ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Αστόρια («εκεί τα ενοίκια είναι πολύ πιο οικονομικά» εξηγεί). Μπορεί να έφτασε ολομόναχη, αλλά σύντομα απέκτησε νέες φίλες. «Μία από τις συμφοιτήτριές μου, με την οποία κάναμε πολλή παρέα, ήταν από την Τουρκία. Κάποια στιγμή μού είπε “στην Τουρκία είμαι γνωστή”. Το επόμενο πρωί γκούγκλαρα το όνομά της και συνειδητοποίησα πως ήταν η Gizem Κaraca, η οποία πρωταγωνιστεί στη σειρά Θανάσιμη Ομορφιά, που προβαλλόταν και στην Ελλάδα από το Μega».

Από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν στη σχολή. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο μαθημάτων της στο New York Film Academy, κάθε φοιτητής γυρίζει μια ταινία μικρού μήκους. Η ταινία που γύρισε η Γωγώ ήταν εκείνη που επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές για να εκπροσωπήσει τη σχολή σε Αμερική και Ευρώπη.


Όλα ακούγονται σχεδόν ιδανικά για όποιον δεν γνωρίζει πως αυτό το ταξίδι της Γωγώς στη Νέα Υόρκη ήταν προγραμματισμένο να γίνει πολύ καιρό πριν. Ήταν στις 11/11/11 όταν η Γωγώ ετοίμαζε τα χαρτιά και τις βαλίτσες της για την Αμερική, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Εκείνο το βράδυ, στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με την αδελφή της, Όλγα, στο Παλαιό Φάληρο, γράφτηκε το πιο σκληρό κεφάλαιο της ζωής της.

Ένας πυροβολισμός, 7 μέρες σε κώμα, 11 μέρες στην εντατική, 6 χειρουργεία, 3 μήνες στο νοσοκομείο και φυσικοθεραπείες που διαρκούν μέχρι και σήμερα ήταν ο απολογισμός της μοιραίας νύχτας.

Η Όλγα Φαρμάκη και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας ήταν μαζί τέσσερα χρόνια. Εκείνη την εποχή το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση. Το βράδυ εκείνο του Νοεμβρίου, ξημερώματα πια, ο Αλέξανδρος έφτασε κάτω από το σπίτι όπου ζούσαν τα δύο κορίτσια και άρχισε να χτυπά τα κουδούνια. Ήθελε να μιλήσει στην Όλγα, αλλά και να πάρει το σκυλάκι που είχε το ζευγάρι από κοινού, τη Ζιζέλ. Η Γωγώ παρενέβη. Ο Αγγλούπας–ο οποίος οπλοφορούσε με νόμιμη άδεια– έβγαλε το 45άρι.

Η Όλγα θεωρούσε πως ο Αγγλούπας δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την αδελφή της. Ο 37χρονος επιχειρηματίας είχε σοκαριστεί συνειδητοποιώντας τι είχε κάνει και ήταν αυτός που μετάφερε τη Γωγώ αιμόφυρτη στο ΝΙΜΙΤΣ. «Ζητούσε να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο, αλλά δεν το επιτρέψαμε» λέει η Όλγα στο People. Μπορεί να είχε και η ίδια τις διαφορές της με τον πρώην σύντροφό της, αλλά υποστήριζε πως, ό,τι κι αν ήταν, δεν ήταν δολοφόνος. Η θέση της αυτή ήταν που απομάκρυνε τις δύο αδελφές, όταν η Γωγώ συνήλθε.

Ο γερός οργανισμός της 26άχρονης ηθοποιού κατάφερε να ανακάμψει. Οι γονείς της, η Όλγα και οι δύο αδελφοί της δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό της. «Θυμάμαι πολύ έντονα την εικόνα του μπαμπά μου όταν ξύπνησα. Ήταν σαν να είχαν περάσει από πάνω του δέκα χρόνια» λέει στο People η Γωγώ.


«Δεν μπορούσε με τίποτα να δεχτεί πως για έναν αστείο λόγο ένας άνθρωπος παραλίγο να της στερήσει τη ζωή. Παρά τις προσπάθειες των γονιών τους να φέρουν ξανά τις δύο αδελφές κοντά, εκείνες απομακρύνθηκαν» λέει στο People φιλικό τους πρόσωπο. Πέρασαν οκτώ μήνες μέχρι να ξαναμιλήσουν.

«Το πρώτο βήμα το έκανα εγώ. Μου είχε στοιχίσει αφάνταστα που δεν βλεπόμασταν, που δεν μιλούσαμε. Η Γωγώ ήταν πάντα το άλλο μου μισό. Ήξερα πως δούλευε στο Balux. Ο κοινός μας φίλος, ο Νίκος Μίχαλος, ήταν ο άνθρωπος που με βοήθησε να πάρω την απόφαση. Ήθελε πολύ να μας βοηθήσει να τα ξαναβρούμε. Έμαθα τι ώρα δούλευε και πήγα και τη βρήκα. Στην αρχή με αντιμετώπισεμάλλον ψυχρά. Ήθελε να ακούσει τι έχω να της πω. Νομίζω, όμως, πως αυτή η αντιμετώπιση κράτησε γύρω στα 10 λεπτά» λέει η Όλγα, κοιτάζοντας τρυφερά τη Γωγώ. Από εκείνο το βράδυ, άφησαν πίσω τους όλα τα δυσάρεστα.


Η Γωγώ και η Όλγα μεγάλωσαν σε μια παραδοσιακή οικογένεια του Αγρινίου, με τέσσερα παιδιά (έχουν δύο μικρότερους αδελφούς, τον 25άχρονο Κώστα και τον 20άχρονο Μανούσο) και απεριόριστη αγάπη. «Ποτέ δεν είχαμε εντάσεις στο σπίτι. Οι γονείς μας είναι δύο υπέροχοι άνθρωποι, που πάντα μας στήριζαν σε όλα και πάντα προσπαθούσαν να μας προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν» λέει η Όλγα. Ο πατέρας τους, Παντελής (καθηγητής στο ΤΕΙ Αγρινίου), και η μητέρα τους, Μαρία, είναι σήμερα ήρεμοι και χαρούμενοι που τα παιδιά τους είναι υγιή και καλά μεταξύ τους. Ο εφιάλτης πέρασε. Μετά από σειρά φυσικοθεραπειών, αλλά και την επιθυμία να μην αφήσει τίποτα πέρα από μια ουλή στην κοιλιά της να της θυμίζει την τραγική νύχτα, η Γωγώ έφτιαξε τη βαλίτσα της και με το χαμόγελο που ποτέ δεν χάνει κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο και να πάει για σεμινάρια υποκριτικής στη Νέα Υόρκη. Η Όλγα ήταν αυτή που την πήγε στο αεροδρόμιο.

Η Γωγώ επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές του Ιουλίου. Υπάρχουν σκέψεις να ξαναπάει στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει το πότε. Προς το παρόν, ασχολείται με το blog που έχουν με την Όλγα, myflashbackfashion.com, ενώ συζητά και για κάποια νέα τηλεοπτικά πρότζεκτ. «Tο blog το ξεκίνησα όταν ήμουν στο νοσοκομείο. Περνούσα τόσες πολλές ώρες εκεί, που ήθελα να κάνω κάτι δημιουργικό και ευχάριστο» λέει η Γωγώ. «Πάντα μου άρεσε η μόδα, ήταν και από τους λόγους που ασχολήθηκα με το μόντελινγκ. Στην αρχή με τη Γωγώ ανακαλύψαμε το Instagram και ποστάραμε εκεί φωτογραφίες με αντικείμενα και ρούχα που μας άρεσαν και μετά συζητούσαμε πώς όλο αυτό θα μπορούσε να γίνει ένα blog» λέει στο People η 28άχρονη Όλγα. Τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα πως η σχέση της Όλγας με τον επιχειρηματία Γιώργο Γιγουρτάκη σύντομα θα οδηγηθεί σε γάμο – φήμες που εντάθηκαν μετά το ταξίδι τους στο Μπαλί, στο οποίο ήταν μαζί τους και οι γονείς του.


«Είμαστε πολύ καλά, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλάμε για το επόμενο βήμα» εξηγεί η Όλγα. Η σχέση τους μετρά ενάμιση χρόνο. Θεωρεί πως πρόκειται για μια σχέση καρμική; «Θα μπορούσα να πω πως ναι. Όταν ήρθαμε κοντά, είχαμε και οι δύο βγει από δύσκολες καταστάσεις» λέει η Όλγα για τον Γιώργο (οι φίλοι τον λένε «Τζώτζο»). Την εποχή που ξεκίνησαν να βγαίνουν, ο Γιώργος είχε χάσει αιφνίδια τον αδελφό του, Νίκο (το ιατρικό πόρισμα ήταν ανακοπή – πιθανότατα εξαιτίας της χρήσης αναβολικών), ενώ η Όλγα είχε μόλις ηρεμήσει από την αγωνία για την υγεία της Γωγώς. «Γνωρίστηκαν στο Romeo, ιδιοκτησίας της οικογένειας Γιγουρτάκη, όταν η Όλγα έπαιζε εκεί μουσική» λέει στο People φιλικό της πρόσωπο. Μια σχέση που ξεκίνησε στα απόνερα μιας σκληρής πραγματικότητας και για τους δύο και τους έκανε να έρθουν κοντά.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τη γνώμη σας. Τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...