Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τζιμ Συναδινός:Ενας αρχιτέκτονας σαρώνει τις διεθνείς πασαρέλες

Ήταν πριν από εννέα χρόνια όταν ο Αλεξάντερ Μακ Κουίν τον σταμάτησε στον δρόμο για να τον ρωτήσει αν ενδιαφέρεται να γίνει μοντέλο του. 

Έκτοτε, ο φοιτητής Αρχιτεκτονικής της Οξφόρδης έγινε από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, μετρώντας συνεγασίες με τον Τομ Φορντ και βήματα πλάι στην Κέιτ Μος και τη Ναόμι Κάμππελ...
Ηταν ακόμα φοιτητής όταν μια καρμική συνάντηση έμελλε να αλλάξει όλη του τη ζωή. Σε έναν καθημερινό περίπατο στην καρδιά του Λονδίνου ο εκκεντρικός σχεδιαστής Αλεξάντερ ΜακΚουίν τον σταματά και τον προτρέπει να γίνει μοντέλο: «Μέχρι εκείνη τη στιγμή μού ήταν εντελώς άγνωστος ο κόσμος της μόδας. Ζούσα βυθισμένος στα βιβλία και τα αρχιτεκτονικά σχέδια. Βρήκα όμως την πρόκληση συναρπαστική και μία εβδομάδα μετά βρισκόμουν στο ατελιέ του Βρετανού σχεδιαστή, συζητώντας μαζί του για την πρώτη επίδειξη στην οποία θα συμμετείχα».


Η οικογένειά του αρχικά έφερε βαρέως το γεγονός ότι ο Τζιμ θα γινόταν (και) μοντέλο. Στη συνέχεια, όμως, όταν τον είδαν σε μία από τις πρώτες του επιδείξεις να περπατά αλά μπρατσέτα με την Κέιτ Μος και τη Ναόμι Κάμπελ, κάθε αντίσταση κάμφθηκε: «Η Κέιτ είναι το πιο γλυκό πρόσωπο που έχω γνωρίσει στον χώρο της μόδας. Είναι έξυπνη, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της και είναι εντελώς χαλαρή με τους ανθρώπους που συνεργάζεται. Το εντελώς αντίθετο δηλαδή από την εγωκεντρική Ναόμι Κάμπελ, που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τι σκαρφίζεται και τι κάνει. Θα έλεγα ότι ισχύουν σχεδόν όλες οι φήμες που την ακολουθούν. Αν, για παράδειγμα, αντιληφθεί ότι στην ίδια επίδειξη με εκείνη υπάρχει άλλη έγχρωμη, είναι ικανή να πετάξει τα ρούχα και να σηκωθεί να φύγει».



Ο χώρος της μόδας προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για ονειρεμένη ζωή και ο 29χρονος Τζιμ Συναδινός είχε την τύχη να τις γευτεί σχεδόν όλες: «Πέρασα πολλές ώρες στο ατελιέ του Αλεξάντερ ΜακΚουίν αφού συνεργαστήκαμε μέχρι τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή. Πήγα στα πάρτι του τα οποία ήταν υπέροχα, καθότι συνδύαζαν την τρέλα με το γκλάμουρ και γνώρισα πολύ σημαντικό κόσμο, όπως τους υπεύθυνους μόδας της αγγλικής και αμερικανικής "Vogue", τη σιδηρά κυρία των αμερικανικών media Αννα Γουίντουρ, αλλά και τη δημοφιλή πρωταγωνίστρια του "Sex and the City" Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Με την Τζέσικα εξάλλου βρεθήκαμε και στην κηδεία του Αλεξάντερ και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τόσο για τον φίλο μας, που ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές της γενιάς του, όσο και για τα επαγγελματικά μας σχέδια».



Τον ρωτάω πώς ήταν ο ΜακΚουίν ως σχεδιαστής και ως άνθρωπος και χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα απαντά: «Ως επιστήμονας που έχω καταπιαστεί με το αρχιτεκτονικό σχέδιο μπορώ να εκτιμήσω τις γραμμές του. Το design του ήταν εντελώς πρωτοποριακό και τα υφάσματά του μοναδικά, γι’ αυτό και τα ρούχα του απογείωναν το ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, ο ΜακΚουίν, παρά την επιτυχία του, παρέμενε ένας εξαιρετικά καταθλιπτικός άνθρωπος, γι’ αυτό και μετά τον θάνατο της μητέρας του, στην οποία είχε αδυναμία, δεν μπόρεσε να αντέξει. Νομίζω ότι υπήρξε ένα από τα πιο τρανά παραδείγματα της θεωρίας που λέει ότι οι ιδιαίτερα επιτυχημένοι άνθρωποι νιώθουν απελπιστικά μόνοι».



Στις ΗΠΑ για μετεκπαίδευση

Πριν από περίπου εννέα μήνες ο Τζιμ Συναδινός μετακόμισε από το Λονδίνο στην Ουάσινγκτον προκειμένου να κάνει μετεκπαίδευση στον τομέα της Αρχιτεκτονικής: «Μπορεί η σχολή μου να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, εγώ όμως κινούμαι μεταξύ της συγκεκριμένης Πολιτείας και της Νέας Υόρκης, την οποία λατρεύω. Μου αρέσει να κάνω βόλτες στο Σόχο, να απολαμβάνω τα happenings που γίνονται στον δρόμο και να μιλώ με ατζέντηδες για καινούρια projects». Διαθέτει μάλιστα και διαμέρισμα στο Μανχάταν, από το οποίο ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Αλλωστε οι ΗΠΑ αποδείχτηκαν ιδιαίτερα φιλόξενες για εκείνον και παρά τη στενότητα χρόνου που προκύπτει από τις υποχρεώσεις της σχολής του, οίκοι μόδας και σημαντικά περιοδικά δίνουν αγώνα για να συνεργαστούν μαζί του. Πριν από λίγο καιρό, ο Ελληνας σταρ της πασαρέλας, ο οποίος ανήκει στο πρακτορείο V.Ν. Model, συμμετείχε σε επίδειξη του Τομ Φορντ και του Gucci ενώ πρωταγωνίστησε και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης: «Ηταν μια εξαιρετική εμπειρία, πολύ διαφορετική από την αντίστοιχη του Λονδίνου», λέει και συμπληρώνει: «Είναι απίστευτο το πόσο συντονισμένα και επαγγελματικά είναι όλα. Είχα την ατυχία να χάσω το τρένο και να βρεθώ στο catwalk κυριολεκτικά στο παρά πέντε, αλλά δεν πτοήθηκα... Πήρα μια βαθιά ανάσα και βγήκα με φόρα γνωρίζοντας ότι ήμουν ο μοναδικός Ελληνας που εμφανιζόταν σε ένα τέτοιο event. Οταν κοίταξα τον κόσμο τα έχασα απο την πληθώρα των διασημοτήτων. Από τον Τζάστιν Μπίμπερ και την Πάρις Χίλτον μέχρι την Αννα Γουίντουρ και την Γκουίνεθ Πάλτροου ήταν όλοι εκεί».


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τη γνώμη σας. Τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...