Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η ζωή θέλει χρώμα

Από την Ειρήνη Διακάκη
Ας παραδεχτούμε ότι τουλάχιστον μια φορά στην ζωή μας, εκεί γύρω στα μέσα Φλεβάρη που οι νέες παραλαβές οργιάζουν στα καταστήματα, εμείς περήφανες κάνουμε την "αγορά του αιώνα" και νιώθουμε υπέροχες μέσα στο καινούριο μαύρο φορεματάκι μας.
Μια ευτυχία που δεν αργεί να μετατραπεί σε κακόγουστο αστείο, όταν συνειδητοποιούμε πως η αγορά μας ήταν πόλος έλξης έστω και για μια ακόμα - όχι δεν της πάει παραπάνω - γυναίκα.

Για αυτό το καλοκαίρι έρχεται να μας αποζημιώσει όλες περίτρανα, αφήνοντάς μας μια τεράστια γκάμα επιλογών και χρωμάτων, που θα μας κάνουν όχι μόνο να λάμψουμε, αλλά και να αποφύγουμε αιμοβόρες συγκρούσεις.
Τι είναι όμως αυτό, που μας κάνει να λατρεύουμε εκείνο το παραδομένο στο χρόνο πια μπλουζάκι, που αγοράστηκε κίτρινο, ακόμα και αν πια είναι "επιεικώς" ξεθωριασμένο;
Γιατί να απορρίψουμε μια φούστα που με την πρώτη μάτια κολακεύει την γραμμή μας, μόνο και μόνο γιατί είναι πορτοκαλί;

Ειδικοί και ψυχολόγοι συμφωνούν πως το χρώμα δεν είναι απλώς μια επιλογή, αλλά μια αυτόνομη δύναμη, μια κατάσταση, μέσα από την οποία ξεδιπλώνονται τα απώτερα στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας.
Αν επιθυμείς, λοιπόν μια εσωτερική ενδοσκόπηση, καιρός να ανοίξεις την ντουλάπα:
ΚΙΤΡΙΝΟ..ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ; Και όχι μόνο, αφού συμβολίζει την θετική ενέργεια, την διάθεση για ζωή, ζωντάνια που μπορεί να εξωτερικεύεται με δημιουργικότητα, επινοητικότητα ή εφευρετικότητα. Ένα κίτρινο φόρεμα δεν αναδεικνύει μόνο το με κόπους αποκτημένο μαύρισμα, αλλά και το πηγαίο θάρρος μας. Αφορά γυναίκες με αυτοπεποίθηση και ισχυρό δυναμισμό που δεν διστάζουν να προχωρήσουν και να ξεχωρίσουν. Η καινοτομία αποτελεί την κινητήριο τους δύναμη.
ΚΟΚΚΙΝΟ..ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ; Σίγουρα ταυτισμένο με τους πιο ηρωικούς μας έρωτες. Το κόκκινο είναι το πάθος. Ένα πάθος που δεν περιορίζεται μόνο στην σεξουαλική ορμή, αλλά αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής μας. Οι άνθρωποι που προτιμούν το κόκκινο, υποδηλώνουν μια εσωστρέφεια που εξωτερικεύεται με την ανάγκη για νέους φίλους. Δεν φοβούνται την ανατροπή των δεδομένων και παραστάσεων, αντιθέτως ζουν για αυτήν. Πρόκειται για "ταξιδιάρικες ψυχές", με πάθος για το άγνωστο. Η αλλαγή είναι και η κοσμοθεωρία τους.
ΠΡΑΣΙΝΟ..ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ; Πέρα από το χρώμα της επικαιρότητας, που αποζητά η σημερινή πραγματικότητα για στροφή προς την οικολογία, είναι και το χρώμα που αγαπά να "θεραπεύει". Αν το πράσινο είναι πάντα μια ιδανική επιλογή για εσένα, τότε μάλλον είσαι ένας άνθρωπος που δεν αγαπάς τις εντάσεις. Φιλική, συμπαθής, αναδύεις πραότητα και γαλήνη. Η μαγική σου λέξη είναι η ηρεμία, μέσα από την οποία αντλείς και την δύναμή σου. Αν λοιπόν σκοπεύεις να βάλεις το πράσινο flouo καφτάνι το Σαββατόβραδο, απέφυγε να πιεις στη υγεία όλου του μαγαζιού - προφανές στοιχείο σύγκρουσης προσωπικότητας.
 ΓΑΛΑΖΙΟ..ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ; Πρόκειται για το χρώμα της συμπαντικής έλξης. Μια αιώνια έλξη που εκπέμπει ωριμότητα. Οι φίλοι του γαλάζιου είναι άνθρωποι του πνεύματος. Μέσα από έναν συντηρητισμό και αποδοχής υποχρεώσεων, έχουν βρει τι τελικά ψάχνουν στην ζωή τους, καθώς επίσης και τους τρόπους για να το επιτύχουν. Είναι οι προσανατολισμένοι άνθρωποι, που μέσα από τον στοχασμό φτιάχνουν την ιστορία τους.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ..ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ; Αναμφισβήτητα χρώμα αισιοδοξίας. Αν το πορτοκαλί αποτελεί το φετίχ σου, τότε μάλλον είσαι η ιδανική φίλη. Νοιάζεσαι για τους γύρω σου, ενδιαφέρεσαι για τα προβλήματά τους και αναλώνεις χρόνο και κόπο για τις πιθανές λύσεις. Είσαι ενθουσιώδης και "ερωτευμένη" με την ζωή. Τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει ή να σε εγκλωβίσει. Μέσα από όλο και νέα ενδιαφέροντα, αναζητάς τις νέες συναρπαστικές συγκινήσεις. Πορεύεσαι με μια αισιοδοξία που σε οδηγεί σε ένα εξίσου θετικό μέλλον.
 
Η παλέτα των χρωμάτων δεν αποτελεί λοιπόν μόνο θέμα διάθεσης, αλλά και ένα παιχνίδι αισθήσεων και συνηθειών που είτε το θέλουμε είτε όχι, σκιαγραφούν αυτό που είμαστε.
Μια απάντηση άκρως πειστική και εμπεριστατωμένη, για όποιον σας κατηγορεί ότι σε κάθε εξόρμηση στα μαγαζιά γίνεστε πλουσιότερη κατά 25- διαφορετικού υφάσματος- πράσινα φουλάρια. Αφού δεν φταίτε εσείς, αλλά ο ισορροπημένος και φιλήσυχος χαρακτήρας σας, που δεν λέει να σας αφήσει ήσυχη! FE-MAIL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τη γνώμη σας. Τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...